You are here:

Ürün Kodu

VİSKOZİTE İÇİN CAM TERMOMETRE +19 +27 (0.1) – ETG – 1222

VİSKOZİTE İÇİN CAM TERMOMETRE +27 +42 (0.1) – ETG – 1223

VİSKOZİTE İÇİN CAM TERMOMETRE +49 +57 (0.1) – ETG – 1224

VİSKOZİTE İÇİN CAM TERMOMETRE +57 +65 (0.1) – ETG – 1225

VİSKOZİTE İÇİN CAM TERMOMETRE +79 +87 (0.1) – ETG – 1226

VİSKOZİTE İÇİN CAM TERMOMETRE +95 +103 (0.1) – ETG – 1227

Viskozite İçin Cam Termometre

Sizin de bildiğiniz gibi cam termometre dönemin en büyük icadı olmakla birlikte günümüzde de hala kendisine farklı kullanım alanları bulur. Viskozite de bunlardan birisi olup cam termometrelerin kullanım alanını geliştiren türler arasında yer alır. Hızlı ve kolay bir şekilde gerçekleşen bu işlem sayesinde siz de pahalı cihazlara ihtiyaç duymadan dilediğiniz sıvının viskozitesini tespit edebilirsiniz. Etkin Test Cihazları aracılığı ile viskozite için cam termometre cihazlarına uygun fiyatlarla sahip olabilirsiniz.

Viskozite İçin Cam Termometre Nedir?

Viskozite için cam termometre cihazı farklı amaçlar için geliştirilen termometrenin bir başka kullanım alanı olur. Sizin de bildiğiniz gibi viskozite bir sıvının akışkanlığını belirlemek için kullanılan terimdir. Sıvının sıcaklığı da akışkanlığına doğrudan belirlediği için ölçümlemek için doğru katsayılar kullanıldığında istenilen sonuç bulunabilir. İşte bu durumda devreye cam termometre girip viskozite işlemini mümkün kılar. Hızlı ve kolay bir şekilde gerçekleşen bu işlem sayesinde siz de cam termometre aracılığı ile dilediğini sıvının viskozitesini belirleyebilirsiniz. Üstelik cam termometreler neredeyse hiçbir kimyasal ve sıvı ile tepkimeye girmediği için kullanımları oldukça güvenli olur. Yüzeyinde herhangi bir kir atık barındırmayan cam termometreler temizlenmesi kolay ürünlerdir. Bu nedenle hem eğitim hem de üretimde yaygın olarak tercih edilen ürünler arasında bulunur.

Viskozite İçin Cam Termometre Ne İşe Yarar?

Viskozite için cam termometre kullanmak eski zamanlardan beri tercih edilen yöntemlerden birisi olur. Bir akışkanın viskozitesini belirlemek ise birçok farklı konuda avantaj sağlayabilir. Bunlardan ilki hangi sıcaklıklarda hangi viskozitede bulunduğunu belirlemek olur. Böylelikle ısındığı zaman ne kadar genleşeceği önceden belirlenebilir. Özellikle kapalı paketlerde muhafaza yapılan sıvıların viskoziteleri bu nedenle büyük önem taşır. Ona uygun olacak bir kap seçmek hava ısındığında veya soğuduğunda istenmeyen durumların meydana gelmesini önleyecektir. Siz de üretimini yaptığınız ürünlerin viskozitesini belirleyerek taşıma veya depolama o zamanlarında oluşabilecek riskler hakkında bilgi sahibi olabilir, ürünlerinizi daha iyi bir şekilde paketleme imkânı bulabilirsiniz. Etkin Test Cihazları’nın sizlere sunmuş olduğu avantajlardan faydalanıp uygun fiyata cam termometreleri temin edebilirsiniz.